Bruno Micetic Trio na Novi Jazz 2012 festivalu

Objavljeno 20/08/2012

bruno-micetic-trio

Ovaj tjedan, u srijedu 22.08., na terasi Pivnice NILL u Novom Vinodolskom nastupit će Bruno Mičetić trio. Treći je to koncert Novi Jazz 2012 festivala koji se tijekom kolovoza održava u Novom Vinodolskom.

Festival je prošli tjedan, u utorak, otvorio Darko Jurković Charlie, a u srijedu je Novi Vinodolski swingao u ritmu Scharf Club Swing Quinteta.

Bruno Mičetić trio čine, uz Brunu, legendarni bubnjar nedavno nagrađen Porinom za životno djelo – Ratko Divjak, koji je obogatio trio svojim životnim i glazbenim iskustvom kroz suradnje sa Joe Passom, Stan Getzom i mnogim drugim imenima svjetske jazz scene, i američki aranžer, skladatelj i pijanista Joe Kaplowitz i njegov specifičan američki zvuk Hammond orgulja.

Trio je nedavno snimio svoj prvi album koji će uskoro biti objavljen. Repertoar se sastoji od be bop, modal i blues standarda.

Gitarista Bruno Mičetić djeluje u različitim stilovima glazbe, a sa jazz glazbom se susreo vrlo rano te je surađivao sa mnogim renomiranim glazbenicima hrvatske, slovenske i austrijske jazz scene, poput Lee Harpera, Ratka Divjaka, Igora Savina….. Bruno je trio oformio nakon završenog školovanja na Karten landeskonzervatorium Klagenfurt (Austria), a od tada trio je nastupao na mnogim jazz festivalima.

Koncert počinje u 21:30 sati, a ulaz je slobodan.

Ako ste blizu Novog Vinodolskog nemojte propustiti slijedeći koncert – 29.08. Hologram.

Jazz fusion vrhunske ekipe glazbenika (Marko Lazarić/Elvis Penava/Goran Delač/Kristijan Terzić) čiji je album nominiran u dvije kategorije za nagradu Porin, za najbolju jazz skladbu “Laika“ i za najbolju jazz izvedbu “Sand Dance”, a dobitnik je Porina za najbolju jazz skladbu „Laika“.

Powered by Pivnica NILL, PSC Zagreb, Generali Osiguranje & MIXER.HR

Novi Jazz 2012 realizira se u sklopu projekta Novi Music City 2012 uz podršku Grada Novi Vinodolski, Centra za kulturu i Turističke zajednice grada Novi Vinodolski.

http://novi-music-city.com

Share Button

Comments are closed.